Térkép

Esemény adatlap

2017 augusztusában nem várt sikerrel mutatkozott be Bősze Ádám, a Bartók Rádió és a Virtuózok tehetségkutató műsorvezetője első klasszikus zenei standupjával, a #szeretnekahallgatók című önálló esttel. A közel másfél órás standup comedyt vastapssal jutalmazta a Kaposfest közönsége, később hasonló fogadtatásra talált Debrecenben, Szegeden, Pécsett, Székesfehérváron, Miskolcon, Kőszegen, a Tisza-tavi Operafesztiválon és Budapesten. Az utóbbi előadásról a Revizorban jelent meg kritika, amelynek szerzője, Csabai Máté így fogalmaz:
“Hogy országos Bősze várható, az már azért is örömteli újság, mert ez a standup-est jó. Jó, mert másfél óráig nem unatkozunk – ez már önmagában nagy dolog, egy amerikai standup special ritkán hosszabb 50-60 percnél –, és jó, mert a klasszikus koncertlátogatóknak végre van hol fellélegezni. Igen, ne is tagadjuk, hogy Bősze Ádám most a komolyzenei színtér szelepe, egy olyan esemény főszereplője, ahol végre lehet hahotázni, vihorászni, matatni, cukorkát bontogatni, köhögni, köhögés közben röhögni, röhögés közben köhögni, és így tovább, mert nem fog ránk szólni senki. És végre ki lehet nevetni az operák bugyuta cselekményét, az operaszereplők hülye nevét, azt, hogy ebben a kisestélyis-frakkos „cudar világban” is van komédia és félreértés, na és persze...”

Az új évad címe “bő szekund”. Ez utal a második előadásra, egy zenei szakkifejezésre, de az előadóra is, illetve egy, az esten elhangzó jelenet slusszpoénjára.

A szünet nélküli produkció felépítése nem változik: hossza 1 óra 10 perc, tartalmaz előre elkészített videóbejátszást, viszont a bevezetőn kívül zene nem hangzik fel. Fanyar, gyakran szarkasztikus humorú, ám mindvégig kulturált, elsősorban a klasszikus zene történetéből válogatott sztorikból álló, de közérthető, nem kizárólag a „keményvonalas” zenehallgatók által élvezhető standup estet kap a közönség.

Jegyár: 3.200 Ft
Szent Márton kártyával: 2.750 Ft
Jegyek elővételben az AGORA – Jegyirodában (Március 15. tér 5., Tel.: 20/502-9351, nyitvatartás: H–P 9.00–17.00 és Szo 9.00–13.00) válthatók, valamint online a jegy.agorasavaria.hu oldalon és a koncert előtt a helyszínen.

A Szent Márton kártya kedvezmény csak elővételben, személyesen a jegyirodában vásárolt jegyekre érvényesíthető!

Egyéb információk:

  • Belépőjegy: Jegyár: 3.200 Ft; Szent Márton kártyával: 2.750 Ft

Időpontok:

  • 2020-10-08 (csütörtök): 19:00