Térkép

Esemény adatlap

Tolcsvay László a hatvanas évek beat-generációjának egyik kimagasló egyénisége. A TOLCSVAY TRIÓ alapító tagja.
Elsőként ötvözi a rock–muzsika elemeit a magyar népzenével, új utat nyitva ezzel a hazai rockzenének. 1973-tól a FONOGRÁF együttes tagja és zeneszerzője, több mint húsz lemezt készítenek együtt.
Színpadi művei közül a legjelentősebbek a Doctor Herz (Müller Péterrel és Bródy Jánossal) című musical, melyet 1991-ben, Angliában a manchesteri Royal Exchange Theatre-ben is bemutattak. Dickens Karácsonyi énekéből készült Isten Pénze, valamint a Mária evangéliuma, (Müller Péterrel és Müller Péter Sziámival) szintén a Madách Színházból indult diadalútjára, és Pozsonytól, Németországon, Ausztrián és Svájcon át Olaszországon keresztül, Amerikáig örvendeztette meg az embereket.
Jelenleg a Budapesti Operettszínház nagy sikerrel játssza az Ördögölő Józsiás (Tamási Áron mesejátéka) és az Isten Pénze című musicaljeit..
1987-ben született Magyar Mise című műve, melyben monumentálisan ötvöződnek a nép, a klasszikus és a rockzenei hagyományok.
Eddig megjelent szólólemezei: Várd ki az időt (1983), Kapcsolj át (1993), Fehér Zaj (1998), T Monográf (2000), Szerzői lemeze: 12 Nő címmel 2002-ben jelent meg.
A koncert keretén belül Tolcsvay László zenei pályafutásának legismertebb dalai hangzanak el (Az első villamos, Jöjj kedvesem, Békét és reménységet….)
Igazi élő koncert a Fonograf és a Tolcsvay jegyében, melyen a régi és az új barátok játszanak együtt.
Dalok az ezredfordulón innen és túl.

Zenészek:
Anti Tamás – elektromos gitár, akusztikus gitár, szájharmonika, mandolin, ének
Bartha Tibor – pedal steel gitár, hegedű, ének
Csurgai Attila – dob, ütőhangszerek
Födő Sándor – basszusgitár, ének
Móricz Mihály – elektromos gitár, akusztikus gitár, ének

Jegyár: 4.000Ft
Szent Márton kártyával:3.400Ft
Az első 100 db jegy: 3.000Ft
A Szent Márton kártya kedvezmény, valamint az első 100 jegy kedvezményes ára csak elővételben, személyesen a jegyirodában vásárolt jegyekre érvényesíthető!

Egyéb információk:

  • Belépőjegy: Jegyár: 4.000Ft, Szent Márton kártyával: 3.400Ft, Az első 100 db jegy: 3.000Ft

Időpontok:

  • 2020-02-19 (szerda): 19:00