Elfogadóhely adatlap

Savaria Történelmi Karnevál
Nem értékeltZárva

Savaria Történelmi Karnevál

Szent Márton kártyával napi egyszeri kedvezményes belépőt lehet vásárolni, a kedvezmény mértéke: 8%


SAVARIA TÖRTÉNELMI KARNEVÁL – SZOMBATHELY

Savaria-Szombathely az egyetlen település a Kárpát-medencében, mely római kori alapítása (Kr. u. 43) óta folyamatosan lakott, s egyben a mai Magyarország legrégibb városi rangú települése. E páratlan történelmi és fizikai alapokra épül Szombathely legnagyobb volumenű, leglátogatottabb kulturális-szórakoztató eseménye a Savaria Történelmi Karnevál, melynek története évtizedekre nyúlik vissza. Ez alatt pedig a Savaria Történelmi Karnevál a város és a megye legnagyobb közönséget megmozgató ezerszínű, ám változatlanul a történelmi tematikát a középpontba állító fesztiváljává nőtte ki magát. Évente hozzávetőlegesen 100-120 ezer ember vesz részt a rendezvényen.

A népszerű programfolyam világ-, nép- és könnyűzenei koncerteket éppúgy kínál, mint foglalkoztató és szórakoztató gyermekprogramokat, színházi előadásokat, artista- és akrobataprodukciókat, gasztronómiai eseményeket. A rendezvény valódi családi program: minden korosztály megtalálja az érdeklődésének megfelelő zenei, színházi, szórakoztató vagy épp játszva tanító produkciót. A Karnevál legnagyobb érdeklődéssel kísért eseménye évről évre a péntek és szombat esti fáklyás, jelmezes felvonulás, ahol közel 1000, korhű jelmezbe öltözött polgár vonul végig a belváros utcáin, a római alapokon nyugvó város sejtelmes kulisszái között.

A Savaria Történelmi Karnevál a római alapítású város ókori hagyományait, történelmi múltját, és erre alapozva a hagyományőrzést helyezi a rendezvény fókuszába. Az augusztus végi fesztivál idején néhány napra tógába-tunikába bújik a város apraja-nagyja, s Szombathely is felölti ünnepi ruháját. A belvárosban hét kiemelt helyszín és számos kísérőhelyszín kínál több száz programot a helyieknek és a városunkat ez idő tájt legnagyobb számban látogató turistáknak.

A Történelmi Témapark a történelmi programok centruma, az autentikus katonai és civil hagyományőrző csapatok táborhelye. Az arénában az ország és a nemzetközi hagyományőrzés legnevesebb és leghitelesebb személyiségei és csoportjai mutatják meg tudásukat évről évre. A Történelmi Témapark ad otthon a Karnevál idején a legnagyobb létszámú közép-európai katonai hagyományőrző találkozónak. A római kor legionáriusainak és gladiátorainak harcait és mindennapjait éppúgy megismerheti a látogató, mint a honfoglaláskori magyar életmódot, a lovasíjászat legfinomabb fogásait, a középkori vitézi virtust vagy a török háborúk korát.

A Forum Színpad a nagyszínpadi zenei produkciók egyik legfőbb helyszíne, az ezerszínű forgatag központja. Összehasonlíthatatlan karneváli atmoszféra szippantja be a látogatót, aki a kézműves vásárosok portékáiból és a gasztronómiai különlegességeket kínáló vendéglátósok ínyencségeiből válogatva zenei csemege után néz a Fő téren. A színpadon neves hazai és nemzetközi zenészek fergeteges koncertjeit hallgathatja, tüzes- és artistaprodukciók bátorságát csodálhatja az igen tisztelt publikum.

A Borok Utcája a Savaria Karnevál egyik legnépszerűbb helyszíne. Az ország legnevesebb borvidékeinek legkiválóbb nedűi mellett a legszínvonalasabb zenei programok ejtik rabul az utcába látogatókat.

A hegy levének szerelmesei mellett a hordó aranyának rajongói is megtalálják számításukat a Karneválon. A Sörtér a legkiválóbb hazai kézműves sörökön és sörkülönlegességeken túl a helyi zenei élet krémjét kínálja „fogyasztásra” az ide látogatóknak.

A családok birodalma, a Kalandvár a legnagyszerűbb gyermek- és családi programokkal – színházi előadásokkal és koncertekkel, garabonciás és artista-bemutatókkal, kézműves és játszóprogramokkal – szórakoztatja és tanítja a kis Kalandorokat és a velük tartó felnőtteket. A Savaria Történelmi Karnevál,az ország fesztiváljai között egyedülálló módon, egy teljes helyszínt szentel a képző- és iparművészetek legkiválóbb alkotóinak, remekműveiknek és a kapcsolódó társművészeteknek. A Művészetek Utcájában megismerhetjük az alkotóműhelyek kulisszatitkait, egyedi, magas művészi színvonalon készült portékák között válogathatunk.

A Keleti Udvar az orientális táncok és mesés kelet szerelmeseinek birodalma. Hastánc, flamenco, tradicionális indiai tánc – mind-mind megmutatkozik a Keleti Udvar színpadán, ahol workshopok keretében a legkülönlegesebb mozdulatokat el is sajátíthatja a táncszerető közönség.

Nyitva tartás

Rendes nyitva tartás

H - Cs: Zárva
P - V: 10:00 - 18:00

Következő napok

2023.11.29.: Zárva
2023.11.30.: Zárva
2023.12.01.: 10:00 - 18:00
2023.12.02.: 10:00 - 18:00
2023.12.03.: 10:00 - 18:00
2023.12.04.: Zárva
2023.12.05.: Zárva
2023.12.06.: Zárva
2023.12.07.: Zárva
2023.12.08.: 10:00 - 18:00

Térkép

Értékelje az elfogadóhelyet